…angående bovar och banditer…

…att det ständigt talas om dessa ”kriminella” i pressen och media.
Micke lärde sej en gång att om man gör något brottsligt så blir man kriminell och om man sedan sonar sitt brott är man att betrakta som en vanlig hederlig medborgare igen. Dessutom lärde han sej att så länge man inte är fälld i en domstol är man på sin höjd misstänkt för att vara kriminell.
Ergo: en kriminell person är en person som är dömd till ett straff och som ännu inte avtjänat detsamma.

 

Det är nu Micke tycker det börjar bli komplicerat. I press och media står det ju dagligen om kriminella som är ute på stan och gör det ena och det andra, för att inte tala om en massa människor som springer omkring och ”umgås
i kriminella kretsar”.
Se till exempel: DN, Ekot, Exp, SvD, Aft, Exp, DN, Ekot, Aft,  SvT, SvD, Exp, Radio Sthlm, DN, Svt, SR, SvD, och så vidare.
Förutom att detta är en rent språklig blunder så målar ju pressen personer och ibland hela kretsar av personer som någonting det ytterst sällan är. Det borde ju faktiskt gränsa till ärekränkning att utan att utan att ens ha bevis för att denna har begått ett brott den inte har sonat anklaga personen för att vara kriminell.

Comments (0)

› Kommentera här.

Kommentera

Allowed Tags - You may use these HTML tags and attributes in your comment.

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <img src="" alt="">

Pingbacks (0)

› No pingbacks yet.