…att han lovar och lovar (Läget inför HT 2011)…

…men inte håller någonting. I alla fall håller han inte löftet om att semestern skulle vara slut och han skulle börja skriva här igen. I stället har han ägnat sej åt lättja.
Nu lovar han i alla fall att bättra sej. Sen får man väl se vad det blir av det.

Han kan i alla fall rapportera att arbetet på Kulturama har kommit igång.
Tillsammans med teater-ettorna jobbar han med ”rörelse som berättande”. Det handlar i grunden om att ta konsekvensen av det faktum att orden bara är en liten del av kommunikationen mellan människor. Det gör de genom att först låta rörelsen göra en berättelse och berätta den innan man lägger på en text, sedan först skapa en berättelse från en nonsenstext och berättade med rörelse innan texten läggs på och slutligen ta en scen från ett klassiskt drama och utifrån texten först berätta handlingen med med rörelse och sist av allt läggga på texten som ”grädde på moset”, istället för att skapa scenen från texten.
Fys tvåan har för tillfället ”tema: våld”. De jobbar tillsammans med Micke på att undersöka fysiskt våld i alla möjliga vinklar. Det har, efter att lärt sej en massa slag, sparkar, strypningar och annat, provat att göra samma våldskoreografi i olika genrer – action, dram och komedi i det här fallet. Nu undersöker de våldsscener utifrån klassika texter.

Dessutom sitter han och skriver på ett hemligt mauns så det tänker han inte berätta om.
Men han skriver också på ett litet kort föredrag om Commedia dell’Artes relevans i dagen teater som han ska ha på Dramaten om en vecka. Det är ett ganska skojigt jobb som han tänker publicera här på sidorna så småningom. Men när det hålls blir det bara en massa stödord.
HÖR UPP! Micke gick i skolan på 70-talet. Då lärde man sej bara att hålla föredrag från stödord och man hade ingen som helst lust att lägga ner mer tid på pluggandet med att skriva mer en man behövde, men han har blivit fena på att prata från stödord.

Om ett par veckor försvinner Micke från huvudstadens buller och bong för att undervisa ett par veckor på Edelviks Folkhögskola i Burträsk, Västerbotten. Det brukar han göra en eller ett par gånger om året.

Ja, det var i alla fall en liten redogörelse för vad som händer Micke framöver, om det nu skulle intresera någon.

Comments (0)

› Kommentera här.

Kommentera

Allowed Tags - You may use these HTML tags and attributes in your comment.

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <img src="" alt="">

Pingbacks (0)

› No pingbacks yet.