…med clownerna på slottet…

De kungliga clownerna i glitter och rosetter.

…att kungen och drottningen är precis likandana outsiders som vanliga clowner, med undantaget att de har ett uppifrånperspektiv naturligtvis. Här kommer en lista med några av likheterna mellan kungliga och vanliga  pajasar:

  • De ser och kommenterar världen utifrån, från sin egen lätt vridna vinkel.
  • De står utanför lagen och den gängse moralen. De följer endast sina egna drifter och infall.
  • De klär sej också gärna i löjliga, otidsenliga och överdrivet utstyrda kostymer.
  • De visas upp för att för att roa och underhålla sin publik.
  • De bygger sin karriär på samma kararaktär från evenemang/föreställning till evenemang/föreställning.
  • De klantar till det rejält för sej själva med jämna mellanrum, och ofta trasslar de in sej ytterligare när de försöker ta sej ur situationen.
  • De är inga ”riktiga människor”. Liksom andra clowner är de symboler vilka, i det här fallet, representerar överheten.
  • Publiken, d.v.s. foket/undersåtarna, överser med nästan vad som helst för att få roas av sina pajaser. De tillåts också – likt gamla tiders narrar och karnevalsmasker – att stå utanför lagen.

Skillnaden mellan den kungliga clownen och t.ex. karnevalskungen (karnevalskungen var den valde kung, ofta en uteliggare eller byfåne, som ledde festligheterna under karnevalen, då statusskillnaderna vändes upp och ned) är ju framför allt att karnevalskungen är legitim då den är vald av festdeltagarna.

Kampen mellan Karnevalskungen och Fastan - Breugel den äldre

Kungaparets senaste malör är att lägga sej i svenska deckarbranchen. Läs också på Aftonbladet eller Expressen eller om detta. Här är också en länk till ”om kungens klantighet” som är fortsättningen på inlägget
Jag kunde inte heller låta bli att samla på de senaste dumheterna och upptågen, av olika dignitet, som de kungliga clownerna hittat på. Jag har undvukit secklubbs- och maffia gerjerna, de hittar du HÄR. Håll till godo:

Utomlands hjälper man till och med kungligheterna på traven att visa upp sej i all sin löjlighet. Se DN, eller Facebook.

Comments (0)

› Kommentera här.

Kommentera

Allowed Tags - You may use these HTML tags and attributes in your comment.

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <img src="" alt="">

Pingbacks (1)