Foto: Daniel Rudholm

Eviga Berg
Premiär 17/3-2007
Regi

Eviga Berg
Koniko, Tusen År
Mamman, Stora Bält, Kejsarröst
Mormor, Lilla Körsbär

Musik
Texter
Masker
Kejsaren

Producent

Micke Klingvall

Jens-Peter Jannes
Elin Tisell,
Daniel Rudholm

Maria af Klintberg

Jens-Peter Berlin Jannes
Uje Brandelius
Trille Hvidfeld
Daniel Rudholm

Alex Genberg

Klicka här för att se en FILMSNUTT
Eviga Berg ligger kvar på repertoaren hos Teater Sláva. Föreställningen hade premiär den 17/2-2007 och har sedan dess spelats både på skolor och i Tonsalen hos Teater Sláva. Målgruppen är i första hand barn från c:a 7 år, men Eviga Berg fungerar även fint för vuxna.
Eviga Berg är en föreställning byggd på en gammal japansk folksaga. (Jag har hört att den också ska finnas bland de sagor som bröderna Grimm samlade.)
Den handlar om en ung sumobrottare – Eviga Berg - som träffar på en familj - med en flicka, hennes mor och hennes mormor – på väg till kejsarens stora brottartävling i den stora staden. Eviga Berg anser sej själv som väldigt stark men han blir med lätthet uppklådd av var och en av de tre kvinnorna. Kvinnorna bestämmer sej dock för att hjälpa Eviga Berg, som sätts på hårdträning.
Då ett år har gått har gått är han färdig att gå till brottningen i den stora staden. Det är bara det att då har han redan hunnit förälska sej i dottern på gården. Men han lovas bröllop om han bara kommer tillbaka från kejsarens brottartävling och har vunnit. Det gör han naturligtvis och de unga tu få varandra.

Föreställningen är en varm och humoristisk berättelse om kärlek och om att vinna sin ödmjukhet. Vi följer Eviga Berg på hans väg från stursk, otålig uppblåsthet till lugnt, tålmodigt mildhet, där också kärleken, till slut, får plats.
Eviga Berg är byggd på ett fysiskt och akrobatiskt berättande, med masker, skuggspel och dockor. Musiken, med sånger från hela världen, har varit ett mycket viktigt element i föreställningen.

Eviga Berg är mitt första samarbete med Teater Sláva. Det har varit rysligt kul att arbeta med en så rutinerad och fysiskt inriktad grupp. Det har gjort arbetet smidigt och okomplicerat. Det har också varit väldigt givande att jobba med en så otroligt musikaliskt driven ensemble.

För information eller bokning av föreställningen gå till TEATER SLÀVA .

TILLBAKA TILL CV-REGI