Bröderna Dalton Rånar ett Tåg
Premiär 21/5-2009
Regi & Manus

Lucky Luke

Averell Dalton
Jack Dalton
William Dalton
Joe Dalton

Mor Dalton

Micke Klingvall

Daniel Lindman

Staffan Svensson
Harry Friedländer
Leif Sandqvist
Torbjörn Amilon

Cora Watson

Bröderna Dalton Rånar ett Tåg är 2009 års Bröderna Dalton-föreställning på High Chaparral i Småland. Det är en komisk familjeföreställning i västernmiljö byggd på idéer från en mängd Lucky Luke-album.
Bröderna Dalton Rånar ett Tåg är egentligen två föreställningar. I den föreställning som spelades i lågsäsongen är det Lucky Luke och Bröderna Dalton som agerar och till högsäsongen kom också Mor Dalton med i föreställningen.
Handlingen är väldigt enkel. Bröderna Dalton har rymt från fängelset, Averell har av misstag fått med sej revolvrar och de håller upp och rånar ett tåg med dessa. Då kommer Lucky Luke, skjuter snabbare än sin egen skugga och, efter en jakt runt på tåget, fångar han Bröderna Dalton och tar med dem på tåget.

I den andra föreställningen kompliceras historien något av att Mor Dalton lägger sej i föreställningen, då hon kommer med tåget.

Bröderna Dalton Rånar ett Tåg, jobbar i grunden med fysiskt uttryck, där rytm, tempo och publikkontakt är centrala delar. Komiken i föreställningen bygger mycket på karaktärer och situationer. Föreställningen drivs upp till frenesi och tar med sej barnen i densamma utan att för den skull vara en utpräglad barnföreställning.

Även om vilda westernmiljön på High Chaparral gör all övrig scenografi mer eller mindre onödig så måste jag säga att det var väldigt kul att få jobba med ett riktigt, levande, rykande ånglok. Tåget kom inkörande under föreställningen och med det gjorde bröderna Dalton och Lucky Luke till slut sin sortie.
Något annat som gör det roligt med föreställningen på High Chaparral är att publiken blir en del av showen då ungefär hälften av alla som tittar själva är utklädda till cowboys.

Bröderna Dalton Rånar ett Tåg blev verkligen en helhetsupplevelse. Skådespelarna i föreställningen fortsatte också efteråt med att gå ut bland publiken och improvisera i karaktär.

TILLBAKA TILL CV-REGI