A Kela Commedia Extravaganza

Premiär 18/12-2010

Regissör

Pulcinella
Pantalone
Signora
Arlecchino
Dottore
Silvia
Oratio
Capitano


Text
Musik
Masker

Produktion

Micke Klingvall

Deepal Doshi
Deepal Doshi
Deepal Doshi
Deepal Doshi
Deepal Doshi
Deepal Doshi
Deepal Doshi
Deepal Doshi

Micke Klingvall
Daniel Carlsson
Bruce Mars

Charmi Chheda

A Kela Commedia Extravaganza är en international en-mans-Commedia dell'Arte-föreställning, gjord för att turnera världen över. Föreställningen hade premiär 18/12-2010, i Khar Bandra, Mumbai på Le Sutra - Indiens enda konst hotell.
Föreställningen undersöker hur man kan göra en så extremt kollektiv teaterform som Commedia dell'Arte och göra den som en soloföreställning. Deepal Doshi spelar alla åtta maskerna, wilka sjunger, dansar, fäktar och interagerar med varandra och skapar en vild frenesi på scenen. Samtidigt släpper han in publiken i en värld av vansinne, absurditeter och fartfylld action.
Handlingen är en enkel och klassisk Commedia del'Arte-historia om två älskande vilka inte kan gifta sej då deras fäder har andra planer för dem. I det här fallet handlar det om utbytta äktenskapskontrakt. Och där finns underhandlingar med Signora och Capitano som har en kärleksaffär bakom ryggen på Pantalone, zannis som gör vad de kan för att undvika arbete, Dottores scroloquio och Capitano's bravura...
Arbetet med föreställningen startade i Stockholm på våren 2010, sedan arbetade vi väldigt sporadiskt under hösten innan vi slutligen åkte till Indien för att arbet mer intensivt i november.
Processen har varit koncentrerad runt att hitta olika sätt för maskerna att interagera med varandra och att skapa den frenesi som behövs i Commedia dell'Arte, förutom ta hand om de nya tekniska utmaningar we sprang på.

A Kela Commedia Extravaganza är ett samarbete mellan Kompani Komedi och Rangeelay Theatre Ensemble. Det är också min första föreställning som haft premiär i Indien. Förhoppningsvis kommer det att bli fler i framtiden.

TILLBAKA TILL CV-REGI