Oratio på Pottan
Premiär 13/9-1996
Manus och Regi

Pantalone, Oratio(t.o.m.13/9-96)
Isabella
Columbina
Arlecchino, Flaminia
Capitano, Coviello, Dottore
Oratio (från 10/10-96)

Fäktmästare
Kostym
Masker
Scenografi
Layout 
Fotografi 

Micke Klingvall

Johan Starck-Stormdal
Anna Svensson

Micaela Gustafsson

Ulrika Carlsson

Mikke Schirén

Elias Wåhlund

Lena Lövdahl
Anna Svensson, Helene Bring-Stormdal

Micke Klingvall

Micaela Gustafsson

Jens Jonsson, Micke Jakobsson

Jonas Fernvik, Micke Gustavsson

Klicka här för att läsa en RECENSION
Oratio på Pottan var en klassisk Commedia dell’Arte-föreställning, med sina rötter i den italienska renässansen. Handlingen byggde på en enkel kärlekshistoria, som i äkta Commedia dell’Arte-stil leder till missförstånd och förvecklingar, med inslag av rån, slagsmål, skryt, sexuella trakasserier och annat som gör livet värt att leva.
När jag skrev Oratio på Pottan, utgick jag från två 1500-tals scenari, rena akrobatikscener och improvisationer. De noblare karaktärerna i föreställningen talade på vers och Oratio på Pottan innehöll många musikaliska inslag, fart och fläkt, muntra upptåg och glada
färger.
Oratio på Pottan var Kompani Komedis debutföreställning. Oratio på Pottan hade premiär den 15/2-96 på Salong Katakomb. En av grundtankarna när Kompani Komedi först uppförde den var publiken inte skulle fastna i en gå-på-teater-känsla, utan att vi istället skulle skapa en riktig festkväll. Föreställningen var tre akter lång, vi hade gästartister och servering i pausen, och vi försökte skapa en allmän feststämning i lokalerna.
Efter spelperioden på Salong Katakomb har Oratio på Pottan spelats i otaliga versioner och i de mest skilda sammanhang. Vi spelade en längre enaktsversion i Gamla Stan i Stockholm, en betydligt kortare version på Vattenfestivalen och runt om i Stockholm och en inomhusversion turnerade runt i landet, innan vi slutligen fick den definitiva inomhus-tvåaktsversionen av föreställningen. Till hösten fick föreställningen dessutom tillökning av Elias Wåhlund, som tog över rollen som Oratio, vilken dittills hade dubblerats av Johan Starck-Stormdal.
Under tiden vi hade spelat och turnerat hann föreställningen spela in sej och den blev mycket bra bemött av publik och press då vi spelade i Stockholm på Boule 1.
Under 1996 spelades Oratio på Pottan 69 gånger för c:a 7000 personer runt om i
Sverige.

TILLBAKA TILL CV-REGI