Föreställningar jag har spelat

Jag började ju min bana inom teatern som skådespelare, efter att jag själv gått ut Teaterstudion. Det kanske i och för sej inte hann bli så mycket skådespeleri. Men lite har jag hunnit med i alla fall.
Bland annat var jag med och grundade Studio Ensemblen, där jag var skådespelare. Gruppen skapades av oss som gick ut Teaterstudion 1987, efter att vi blivit inbjudna att spela vår avslutningsföreställning på teaterfestivalen i Avignon.
Med Studio Ensemblen organiserade jag också vår första turné - ett utbyte med en Sovjetisk teatergrupp "Teatr Tembr", 1989. Jag organiserade ett antal spelningar åt dem i Stockholm och Waxholm och vi var en månad i Moskva och Pereslavl-Zalessky, där vi spelade, tränade och festade tillsammans.
Jag har naturligtvis också jobbat som skådespelare på en del andra teatrar och med en del andra teatergrupper.
Och nu har jag alltså åter klivit upp på scenen igen, efter alla dessa år. Vi får väl se om det blir något mer av
det.


Föreställningar spelade med STUDIO ENSEMBLEN:

- 1987 Bödeln, av Pär Lagerkvist - en föreställning om våldsdyrkan, spelad i mask och med stora delar koreograferad akrobatik.
- 1988 Requiem för Ansikten, av ensemblen - en mörk föreställning om Hiroshima och döden, med inspiration av
Artaud.
- 1988 Stacken en Commedia dell´Arte-föreställning av ensemblen om invandring.
- 1989 Ett Drömspel, av August Strindberg - en experimentell version av pjäsen, med bara fyra skådespelare.
- 1992 Var är Toaleten?, En föreställning byggd på (bland annat) Gregory Corsos poem "Äktenskap".

Andra föreställningar:
- 1989 Till Myrene av ensemblen - en kabaré - med Teater Myrene.
- 1988 Rigoletto av Verdi, på Stockholmsoperan.
- 1993 En dam på besök av Dürrenmatt, på Stockholms Stadsteater.
- 1996 Den Elektriska Pudeln - varierande dadaistiska texter dramatiserade av Lena Lövdahl, spelade på Kilen, Kulturhuset i Stockholm.

- 2004 Grand Guignol - i afton skräck och skratt - 3 små föreställningar av Maurice Level, Georges Courterline och André de Lorde, spelade på Kilen, Kulturhuset i Stockholm.
- 2008 Dostojevskijs DUBBELGÅNGAREN. Den bygger på Dostojevskijs roman med samma namn och det är första gången den dramatiseras och spelas i Sverige. Föreställningen har hitintills spelats nio gånger på Pygméteatern, men den är tänkt att ligga kvar i repertoaren.
- 2012 SILVERPILEN 21:32 var byggd på myten om Silverpilen och Station Kymlinge. Den spelades på Spårvägsmuséet i Stockholm.
Vissa av föreställningarna är klickbara

TILLBAKA TILL CV