Saker som jag haft för mej

Här nedan kommer en mycket kort redogörelse för vad jag har haft för mej under åren. Den som vill läsa mer kan klicka på någon av de här länkarna för mer uttömmande information:
REGI - UNDERVISNING - SKÅDESPELERI
Där kan ni också finna filmsnuttar och tidningsskriverier.

Jag jobbar främst som teateregissör och teaterlärare. Jag grundar allt mitt teaterarbete på "fysisk teater", även om jag inte är så förtjust i själva termen. En stor del av mitt arbete handlar om Commedia dell'Arte och om teater inspererad av teatermannen Jerzy Grotowski. Jag är konstnärlig ledare för Teaterstudion och Kompani Komedi.

För att börja från början tillhörde jag de här personerna som fick ta hand om ”roliga timmen” fram till högstadiet; jag var med i ett antal stora musikalprojekt på högstadiet; på ungdomsgården var jag med i teatergrupper och kabaréföreställningar; jag jobbade med filmprojekt; under en period jobbade jag som dramapedagog; o.s.v.
Jag slutade skolan efter åttan och började jobba som kontorssnigel. Efter att ha jobbat ett år där fick jag ett skådisjobb för TV. Det hjälpte mej på ”rätt väg” igen och jag började plugga på Komvux. Där pluggade jag från och till under perioden 1978 – 1985, samtidigt som jag jobbade på fritidsgårdar och skolor och reste runt i världen. Jag pluggade också teater på Jakobsbergs gymnasium. Men det var inte förrän 1985 som jag på allvar började syssla med teater.

Här nedan har jag listat lite i korthet av det jag har gjort sedan dess:
- 1985 satte jag igång med teater och började på Kulturamas teaterlinje där jag studerade i ett år.
- 1986 hoppade jag av Kulturama och började på TEATERSTUDION. Jag hoppade direkt in på andra året efter att jag deltagit i en sommarworkshop i Dalarna.
- 1987 var jag med och grundade STUDIO ENSEMBLEN, efter att vi hade spelat Pär Lagerkvists "Bödeln" på teaterfestivalen i Avignon under sommaren.
- 1988 - 1989 organiserade jag den svenska teaterdelen av Next Stop Sovjet (5000 skandinaver som åkte till Sovjetunionen). Studio Ensemblen åkte då också till Moskva och Pereslavl Zalesskiy där vi jobbade med Teatr Tembr i en månad.
- 1989/90 och 1992 gick jag på Dell'Arte School of Physical Theatre i Kalifornien. Det andra året var då helt specialiserat på Commedia dell’Arte.
- 1993 - 1996 kom jag tillbaka och började jobba heltid på TEATERSTUDION där jag hade vikarierat sedan jag själv gick ut skolan 1987.
- 1993 - 2001 drev jag en liten ateljé för MASKMAKERI i Slussen i Stockholm.
- 1994 gick jag också Antonio Favas Stage Internazionale di Commedia dell´Arte i Reggio Emilia, Italien.
- 1995 startade jag KOMPANI KOMEDI, som regissör och konstnärlig ledare, som turnerade runt i Sverige och Europa med sina Commedia dell'Arte-föreställningar.
- 1996 blev jag konstnärlig ledare för TEATERSTUDION och det är jag fortfarande.
- 1999 - 2004 drev jag och Lars Brinck SALONG KATAKOMB, en teater vid Odenplan i Stockholm som vi tog över från STUDIO ENSEMBLEN.
- 2001 var året jag kom tillbaka på golvet igen då jag gick en workshop, Methodica, med Gregory Hlady.
- 2002 - 2004 var jag på Gotland om somrarna och regisserade TEATER TEATROPENS Commedia dell'Arte-föreställningar.
- 2004 - 2005 stod jag själv åter på scenen, denna gång en föreställning kallad GRAND GUIGNOL – I AFTON SKRÄCK OCH SKRATT i regi av Michael Fields.
- 2007 - 2012 började jag plugga, Teatervetenskap, Skådespelarkonst och Underhållningsteater, sammanlagt 45 p, på Stockholms Universitet, 30 p Regi i ett sammarbete mellan Västerbergs fhsk, Gävle högskola och Dramatiska Institutet. Dessutom har jag pluggat 15 p DryckeskunskapGrythytte Akademin.
- 2008 - 2009 spelade jag igen, nu i "Dostojevskijs DUBBELGÅNGAREN" som jag också dramatiserat.
- 2012 spelade jag den omänsklige konduktören i SILVERPILEN
Spårvägsmuseet i Stockholm.
- 2012 var jag dessutom gjorde jag också ett par reklamfilmer för Canal Digital, se HÄR eller HÄR.

Samtidigt har jag gjort en massa olika workshops och seminarier, hållit föredrag, vikarierat på olika teater-skolor och varit gästlärare. Jag har också regisserat olika teatergrupper, skrivit och dramatiserat pjäser och uppträtt själv i mindre sammanhang m.m. Dessutom gör jag masker som jag har sålt både i Sverige och i USA.
Allt detta kan ni läsa mer om genom att klicka er vidare.

REGI - UNDERVISNING - SKÅDESPELERI